5 inzichten
Video/ tekst

inzicht 4

Lessen 9 Module 4

Inzicht 4:
Verandering gaat stap voor stap.

Een huis wordt niet in één keer gebouwd. Een baby heeft 9 maanden nodig om geboren te worden. Alles in de natuur heeft tijd nodig om te groeien. Toch denken wij mensen dat wij wel even een totale omslag maken, omdat de maatschappij ons dat wil laten geloven. Op tv, internet en in boeken worden we geïndoctrineerd met foute informatie:

Verander je leven in 10 weken

In 5 weken 10 kilo lichter door suiker uit je leven te schrappen.

Dit zijn titels die geen rekening houden met je startpositie. Als jij al een gezond eetpatroon hebt, dan zal het voor jou makkelijker zijn om een bepaalde gewoonte aan te passen dan wanneer je nu nog leeft op pizza’s en ander fastfood.

Dat is ook de reden dat mijn gewoontemethode voor iedereen zal werken. Deze methode is niet gericht op snel resultaat. Deze is niet gericht op wat anderen vinden wat je moet veranderen.

De gewoontemethode komt voor uit jouw intrinsieke wens tot verandering van je lijf.
Jij bepaalt de verandering. Jij weet zelf wat je te doen staat.

Als je de lat heel hoog legt, dan bestaat de kans dat je, voordat je de aanloop maakt, al naar die lat kijkt en denkt: "Veel te hoog! Dat wordt toch niks." Kortom: Je stopt al voordat je goed en wel begonnen bent.

Leg de lat wel neer, maar niet te hoog

Met deze zin in je hoofd, blijf je ervoor zorgen dat de uitdaging die voor je ligt nog leuk en haalbaar is. Het enige wat jij moet doen is stappen maken. Je loopt ondertussen op het pad zonder einde, dus rustig aan.

Soms loop je misschien voor je gevoel heel langzaam, dat maakt niet uit. Soms sta je stil. Dat is, zeker als je een dieetdenker bent, een rotgevoel. (Je denkt: "Het moet sneller…") Hou vertrouwen. Je bent aan het veranderen. Trust the process. Blijf gewoon lopen. Elke dag stap voor stap.

Er is één groot voordeel: Door het maken van kleine stappen ervaar je succes. Je krijgt steeds meer vertrouwen in dat het je dit keer wel gaat lukken. Opgeven is geen optie meer.

Pen
>