5 inzichten
Video/ tekst

inzicht 2

Lessen 5 Module 2

Als afvallen en op gewicht blijven wel makkelijk zou zijn, dan zouden er niet elke week weer nieuwe diëten en nieuwe middeltjes op de markt komen die je dat willen laten geloven. Als er een makkelijke weg zou zijn dan zou de hele wereld toch een geweldig blij lijf hebben zonder moeite. 


Trap er niet in! Stop met zoeken naar de makkelijke weg!
Hij bestaat niet en als hij al zou bestaan, dan loopt hij dood en eindigt hij altijd weer op je oude gewicht.


Leefstijl verandering is het enige middel wat je echt gaat helpen als je een blijer lijf wilt voor de rest van je leven. En het goede nieuws is die weg wordt steeds makkelijker als je maar stappen blijft maken. 


Hou even voor ogen dat je nu op een punt bent gekomen dat je hebt besloten dat je gaat stoppen met diëten. En dat je gaat starten met een leefstijl waar je blij van wordt.  Je bent aan het veranderen van de persoon die je nu bent naar iemand met een blijer lijf en betere gewoontes. 

Niet schrikken hoor dat hoeft niet binnen 2 maanden. Ik kom hier nog op terug bij de volgende inzichten.


Een klein voorbeeld als het gaat over verandering 

Ik gebruik hiervoor vaak de metafoor van koffie drinken. Ooit dronk je misschien je koffie met melk en suiker. Op dat moment kon je je écht niet voorstellen dat je het ooit zonder zou drinken. Als je nu koffie met melk en suiker krijgt, dan vind je dat waarschijnlijk heel erg vies. Dit is de verandering die je kunt maken op alle gebieden. Al die veranderingen samen gaan je uiteindelijk een blijer lijf opleveren.

En ook al lijkt het nu onmogelijk je kunt:

  • Van sporten gaan houden ( als je dat nu niet doet)
  • Stoppen met snacken uit gezelligheid.
  • Anders omgaan met de momenten waarin je alles los en vast eet.
  • Gewoon kunnen stoppen met eten als je vol zit.
  • Nee zeggen tegen taart.
  • Kiezen voor het allerlekkerste.Het is écht mogelijk!


Pen
>